Фолклорната певица Ивелина Колева, която е сестра на Преслава, избягва да пее по участия хитовете на глас №1 в попфолка. Ивелина разкри в ефира на радио "Сигнал плюс" каква е причината да не иска да забавлява публиката с едни от най-вървежните попфолк парчета от репертоара на Преслава.

На въпроса на Емилия Стоянова: "Какво е да изпълняваш хитовете на сестра си?" - тя отговори така:

"Избягвам да пея нейни песни. Много ми харесват, знам ги, но в заведенията ги избягвам по простата причина, тук малко ще критикувам българския слушател, че след като сме сестри, започват да имат едно такова мислене - щом ние сме сестри, трябва да имаме еднакъв тембър, трябва да пея като нея, тя трябвя да пее като мен.

В случая аз трябва да пея като нея и трябва да имам нейните височини, нейните низини, трябва да издишам въздуха като нея, или да си поема дъх като нея. Те така си мислят. Говоря за масата публика, които не могат да си дадат сметка. Като сме сестри и имаме една кръв не значи, че имаме еднакви гласове. И в момента, в който запея някоя песен, напримeр "Водка с утеха", аз си я пея всяка вечер, да, хубаво, обаче нещо не е същия глас.

Докато, ако колежката изпее някоя нейна песен /б.а. на Преслава/, тя няма да се сравни. Да, всеки си я пее, и Галена да изпее някоя песен на Преслава, било Андреа, или някоя друга, естествено, че няма да е като нея. Изпълнителите са други, гласът е друг. Няма как да е едно и също. Но щом аз съм сестра ú, трябва да е като нея. Това няма как да стане!

Ивелина не крие за трудностите да убеди публиката, че има своите индивидуални качества като талант.

"Чета в интернет мнения, сравнения... било за външен вид или друго. Трябва сега и да сме като близначки. По-трудно е. Наистина е по-трудно, защото всеки прави някакво сравнение. Ако случайно изляза някъде на по-голяма сцена и имам някаква по-сериозна изява:

"Да, тя е там, защото сестра ú е Преслава. Публиката е много по-критична към мен. Но от една страна и ми помага, защото аз се гордея със сестра си много. Има и хора, които пък много ми се радват" - разказва Ивелина Колева, която обича да споделя със сестра си и я чувства не само като роднина, но и най-близка приятелка.

източник:

Снимка: Нов Фолк