Първите стъпки към известността за черната Златка се случват в шоуто на Слави Трифонов - "Бягство към победата". Преди 15 години тогава почти никому неизвестната мацка от Бургас се записва за кастинг, а по-късно и влиза в първия сезон на предаването.

Димитрова влиза в надпреварата за голямата награда заедно с колежката си моделка Дияна Тодорова. Водещ до това време на шоуто освен Слави Трифонов е и Борис Солтарийски. Двете моми стигат почти до победата. В крайното класиране красавиците завършват на 3-то място.

В надпреварата влиза и ВИП двойка - Емануела и Крум. Изпълнителите сами изявяват желание за участие в едно от живите студиа на "Бягство към победата". Състезават се извън класирането и не се борят за наградата. От шоуто на Слави изгря и друга популярна в днешно време звезда - Катрин Вачева. Брюнетката обаче бе дисквалифицирана с партньорката си от предаването.

Въпреки че сътвори не един или два бисера в шоуто, Златка стана достатъчно разпознаваема за аудиторията. И логично реши да търси още слава. Месеци след края на формата тя се яви на конкурса "Мис Плеймейт". Димитрова бе една от най-разпознаваемите дами и логично спечели престижната титла. А оттам насетне историята й е ясна на почти всеки - редица участия във формата, слава и т.н.

Както е известно, шоуто, дало път на Димитрова, отново се завръща в ефира на Би Ти Ви с втори сезон. Продуцент ще е един от най-доверените хора на бившия шоумен и настоящ политик - Евгени Димитров-Маестрото. Кастингите за формата вече започнаха, а самото предаване ще се излъчва от есента. Изобщо няма да е изненада, ако и от новия сезон се роди поредната звезда.