До финалната фаза в борбата за 100 000 лева достигнаха Никол, Михаела и Чоткин от Червените и Сарамандов, Станислав и Димитър от Сините. Кандидатите за финалната шестица трябваше да приготвят отново чинията, с която дебютираха в състезанието, за да покажат своето израстване в кухнята. Най-добре се представи Чоткин, който получи първата черна куртка. На крачка от решителния етап отпадна хоби готвачката от Горна Оряховица Царина. Тя показа много хъс и амбиция в кухнята, но получи най-ниска оценка от шеф Ангелов в битката за място във финалната фаза.

Отборът на звездите също се раздели с един от своите. Комедийният актьор Китодар Тодоров не успя да докаже на шеф Ангелов, че се е развил в Кухнята на Ада и напусна надпреварата. Актьорът през цялото време демонстрираше презрение към състезанието между готвачите, като отказа да тича в надпревара за продукти. Той бе в двойка с музиканта Тома Здравков, за който директно заяви, че не харесва. Въпреки това Тома търпеливо издържаше прищевките на надувката Китодар и запази добрия тон между тях и в кухнята, видя Hotnews.bg. За оставане в предаването те трябваше да приготвят бухти, с които Китодар се провали. Неговите бяха абсолютно сурови, за разлика от тези на Здравков, въпреки че музикантът правеше за първи път бухти.

Напрежението при звездите става все по-голямо, а конфликтът между риалити звездата Гърдева и поп фолк дивата Бони ще се разгаря все повече. В днешния епизод черните куртки ще се изправят пред своята първа вечерна резервация. Преди нея те ще преборят сили в мастър клас и ще трябва да докажат, че имат място в Кухнята на Ада.